Over ons

Met Afval naar Oogst maken we van groente- en fruitresten, die normaal in de afvalzak verdwijnen, compost. En dit doen we samen met de buurt en al bestaande groenprojecten, zoals buurttuinen en stadsboerderijen. Zo lossen we bottom-up een deel van het grootstedelijke afvalprobleem op, versterken we de betrokkenheid van Amsterdammers, en volgen daarbij ook nog eens een (eco)logische, korte weg.

Het is doeltreffend om gebruik te maken van wat er al is. Verspreid in Amsterdamse buurten liggen honderden groenprojecten met ieder hun eigen groene community van betrokken buurtbewoners. Door het inzetten van Afval naar Oogst wordt groenafval door micro-organismen en wormen omgezet in voeding voor planten; met die compost worden elk seizoen de tuinen van groenprojecten gevoed, waaruit groenten, fruit, kruiden en bloemen kunnen groeien: oogst!

Onze missie? Samen met zoveel mogelijk Amsterdammers gf-afval omzetten tot vruchtbare compost, waarmee we buurttuinen kunnen voeden, groente, fruit en kruiden kunnen laten groeien, en samen kunnen oogsten! Doe je mee?

Afval naar Oogst is een initiatief van Stichting Onschatbare Waarde (I can change) en De Gezonde Stad in samenwerking met alle deelnemende locaties en vele partners. We worden ondersteund door de gemeente Amsterdam, Stichting Doen en Afval en Grondstoffen.