Over ons

Met Afval naar Oogst maken we groente- en fruitresten, die anders in de afvalbak verdwijnen, compost. We doen dit samen met buurttuinen en stadsboerderijen, en andere groene initiatieven in de stad.

Verspreid in Amsterdam liggen honderden van deze plekken, met ieder hun eigen groene community van betrokken buurtbewoners. Op deze plekken kan ons afval door micro-organismen en wormen worden omgezet in vruchtbare compost. Met de compost worden elk seizoen de tuinen van groenprojecten gevoed, waaruit groenten, fruit, kruiden en bloemen kunnen groeien: oogst! Zo lossen we met elkaar een deel van het afvalprobleem op, en volgen daarbij ook nog eens een (eco)logische, korte weg.

Onze missie? Samen met zoveel mogelijk mensen groente- en fruitresten omzetten tot vruchtbare compost, waarmee we buurttuinen kunnen voeden, groente fruit en kruiden laten groeien, en samen kunnen oogsten!

Samen met zoveel mogelijk mensen groente- en fruitresten omzetten tot vruchtbare compost, waarmee we buurttuinen kunnen voeden, groente fruit en kruiden laten groeien, en samen kunnen oogsten!

Afval naar Oogst is een initiatief van Stichting Onschatbare Waarde met alle deelnemende locaties. We werken samen met en worden financieel ondersteund door Stichting Doen en de dienst Afval en Grondstoffen van de gemeente Amsterdam. Afval naar Oogst is ontstaan in de ecologische tuin I Can Change the World with my Two Hands in Amsterdam West. Inmiddels zijn er al elf locaties in de stad.

Wil je meer weten? Stuur een mail naar info@afvalnaaroogst.nl.

 

Afval naar Oogst wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam en Stichting DOEN.